Texas holdem poker συμβουλές

Αύξησε τις πιθανότητές σου να κερδίσεις το λόττο. Δες πως.
   Το Texas holdem poker είναι ένα από τα αγαπημένα μου τυχερά παιχνίδια. Το καλό με αυτή την έκδοση poker είναι ότι ο παίκτης έχει την ευκαιρία να παίξει εναντίον άλλων παικτών και όχι εναντίον του dealer. Αυτό μπορεί να γίνει είτε σε κάποια σελίδα online poker είτε ακόμα και στο καζίνο, το οποίο έχει ειδικά τραπέζια για το σκοπό αυτό. Στις περιπτώσεις αυτές, ο διοργανωτής του παιχνιδιού συνήθως κρατάει ένα μικρό ποσοστό από τα κέρδη του νικητή της κάθε παρτίδας. Βλέποντας πολλούς φίλους και γνωστούς που παίζουν Texas holdem poker παρατήρησα ότι πολλές φορές γίνονται ορισμένα λάθη. Για το λόγο αυτό θέλω να δώσω ορισμένες συμβουλές που κατά την γνώμη μου είναι πολύ σημαντικές αν θέλει κάποιος να μην κάνει σοβαρά λάθη στον τρόπο παιχνιδιού του.



Ο παίκτης πρέπει να λάβει υπόψη του τα εξής δύο πράγματα:

   α) Τα δύο φύλλα που έχει ο κάθε παίκτης είναι τα μόνα μοναδικά φύλλα που τον κάνουν να ξεχωρίζει από τους άλλους παίκτες, οπότε είναι και τα μοναδικά φύλλα που του δίνουν πιθανότητα να κερδίσει.

   β) Όταν έχουν ανοίξει τα κοινά φύλλα, ο παίκτης πρέπει πάντα να σκέφτεται τί συνδυασμό είναι πιθανόν να κάνουν οι άλλοι παίκτες με τα φύλλα αυτά. Ας πάρουμε το παράδειγμα ότι σε ένα παιχνίδι με 8 παίκτες, ο παίκτης Α έχει 3 καρώ και Παπά σπαθί. Έστω ότι ανοίγουν τα κοινά φύλλα και αποτελούνται από 4 μπαστούνι, 5 σπαθί, 6 καρώ, 7 κούπα και 10 μπαστούνι. Ο  παίκτης Α θα έχει κάνει σειρά (3,4,5,6,7). Όμως στο παιχνίδι βρίσκονται άλλοι 7 παίκτες. Δεν είναι και τόσο απίθανο ένας από τους υπόλοιπους να έχει ένα οποιοδήποτε 8 οπότε να κάνει μεγαλύτερη σειρά (4,5,6,7,8).

Ο παίκτης θα πρέπει να ξέρει να αξιολογεί τα φύλλα του:
Ένα από τα σημαντικότερα σφάλματα που κάνουν οι νέοι παίκτες poker είναι ότι μπαίνουν μέσα σε πολλές παρτίδες με φύλλα που δεν θα έπρεπε. Το αποτέλεσμα είναι σταδιακά να χάνουν τις μάρκες τους. Η σωστή στρατηγική για τον αν θα μπει κάποιος σε μία παρτίδα ή όχι, εξαρτάται από το άν έχει καλό φύλλο αλλά και από την θέση που μιλάει στο τραπέζι. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το άρθρο Texas holdem poker στρατηγική.

Ο παίκτης πρέπει να μένει πάντοτε αδιάφορος:
Πολλές φορές ένας καινούριος παίκτης διαθέτει ένα καλό φύλλο. Ο παίκτης προσπαθεί να φέρεται φυσιολογικά ώστε να μην τον πάρουν χαμπάρι οι άλλοι παίκτες και κάνουν πάσο. Αυτό όμως δεν γίνεται πάντα αποτελεσματικά. Πολλοί έμπειροι παίκτες είναι σε θέση να ψυχολογήσουν τον αντίπαλό τους από την παραμικρή κίνηση που θα κάνουν. Το να κρύψει κανείς τη γλώσσα του σώματος δεν είναι και τόσο εύκολο όσο φαίνεται. Ο νέος παίκτης θα πρέπει να εκπαιδευτεί καλά σε αυτόν τον τομέα πριν ξεκινήσει να παίζει Texas holdem poker εναντίον άλλων παικτών.

Το παιχνίδι και η μπλόφα:
Οι νέοι παίκτες πολλές φορές προσπαθούν να κάνουν μπλόφα χωρίς λόγο και αιτία. Αν για παράδειγμα το συνολικό ποντάρισμα που βρίσκεται κάτω είναι 10 μάρκες και ένας παίκτης για να τις κερδίσει με μπλόφα ποντάρει 100, αυτού του είδους η στρατηγική είναι λάθος γιατί  1 στις 9 φορές να μπει κάποιος να δει τα φύλλα, ο παίκτης θα είναι χαμένος. Η μπλόφα συμφέρει να γίνεται μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις και σίγουρα όχι με τη συχνότητα που προσπαθούν πολλοί νέοι παίκτες.

Σταθερή στρατηγική:
Ο παίκτης έχει μάθει να παίζει με ένα συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού (συντηρητικά ή επιθετικά) και παίζει συνεχώς με τον ίδιο τρόπο. Αυτό είναι λάθος. Αν συμβαίνει αυτό, τότε οι άλλοι παίκτες καταλαβαίνουν τον τρόπο παιχνιδιού και πράττουν ανάλογα. Κατά την γνώμη μου ο παίκτης θα πρέπει να αλλάζει τον τρόπο παιχνιδιού του κατά διαστήματα ώστε οι άλλοι να μην μπορούν να τον καταλάβουν. Ενοείται βέβαια ότι δεν θα αρχίσει να παίζει ξαφνικά και χωρίς λόγω κάποιος πολύ επιθετικά ενώ δεν τον βοηθούν καθόλου τα φύλλα του μόνο και μόνο επειδή θεωρεί πως ήρθε η ώρα να αλλάξει στρατηγική.

Διάβασμα και πρόβες:
Ένας νέος παίκτης θα πρέπει να διαβάσει και να καταλάβει πολύ καλά τους κανόνες του παιχνιδιού, τις στρατηγικές που αποδίδουν καλύτερα σύμφωνα με τα μαθηματικά κ.λπ. Σε πολλά site στο internet παρουσιάζονται τόσο οι κανόνες όσο και οι βέλτιστες στρατηγικές. Επίσης ο παίκτης θα πρέπει να κάνει ορισμένες πρόβες μαζί με φίλους του ή στο internet χωρίς πραγματικά λεφτά φυσικά, ώστε να μάθει να χρησιμοποιεί στο μέγιστο αυτά που έχει διαβάσει και έχει μάθει. καλύτερη περίπτωση είναι η πρόβα να γίνεται στο σπίτι με φίλους ώστε ο παίκτης να προσπαθεί να ψυχολογεί τους αντιπάλους του. Στο διαδύκτιο αυτό είναι αδύνατον.

Στο παρακάτω Αγγλόφωνο βίντεο, παρουσιάζονται  9 από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι παίκτες του Texas holdem poker. Ελπίζω να σας βοηθήσει να καταλάβετε τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να παίζετε.

Αύξησε τις πιθανότητές σου να κερδίσεις το λόττο. Δες πως.
Share on Google Plus