Texas holdem poker γλώσσα του σώματος

Αύξησε τις πιθανότητές σου να κερδίσεις το λόττο. Δες πως.
Η διαφορά του online Texas holdem poker σε σχέση με το ζωντανό, είναι ότι στο ζωντανό παιχνίδι ο κάθε παίκτης έχει άμεση οπτική επαφή με τους αντιπάλους του. Βέβαια πολλοί θα πουν <ε και τι με αυτό, σιγά τη διαφορά>. Τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι. Η διαφορά είναι τεράστια. Στο online Texas holdem poker, ένας παίκτης για να κερδίζει χρειάζεται εκτός από τύχη, μία καλή στρατηγική. Τι γίνεται όμως με το ζωντανό Texas holdem poker; Αρκούν η τύχη και η καλή τακτική για να αποφέρουν κέρδη στον παίκτη; Η απάντηση είναι άλλες φορές ναι και άλλες όχι. Η πιο κρίσιμη ερώτηση όμως  στο ζωντανό Poker είναι: Μπορεί ένας παίκτης να επωφεληθεί βλέποντας τις αντιδράσεις των αντιπάλων του από κοντά; Η απάντηση είναι ναι. Υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Αρκεί ο παίκτης να γνωρίζει αρκετά πράγματα από ψυχολογία και κυρίως να μπορεί να διαβάσει τη γλώσσα του σώματος των αντιπάλων. Η γλώσσα του σώματος των αντιπάλων μπορεί να μας δώσει πληροφορίες για τα φύλλα τους. Στο άρθρο αυτό θα αναφέρω ορισμένες συνηθισμένες αντιδράσεις παικτών όταν έχουν πολύ δυνατό φύλλο αλλά και όταν κάνουν μπλόφα. Οι αντιδράσεις αυτές βέβαια δεν είναι απόλυτες, ωστόσο ισχύουν σε πολλές περιπτώσεις. Ας δούμε λοιπόν τι πληροφορίες μπορεί να μας δώσει η γλώσσα του σώματος στο Texas holdem poker:

Ο χρόνος που ο αντίπαλος κοιτάζει τα φύλλα του:
Όταν ο γκρουπιέρης μοιράσει τα φύλλα στον κάθε παίκτη, εσείς μην σηκώνετε αμέσως να δείτε τα φύλλα σας. Το καλύτερο είναι να κοιτάξετε τους αντιπάλους ακριβώς την ώρα που σηκώνουν τα φύλλα τους. Μια χρήσιμη πληροφορία που μπορεί να σας δώσει η γλώσσα του σώματος είναι ο χρόνος που κοιτάζει ο κάθε αντίπαλος τα φύλλα του. Αν ένας παίκτης τα κοιτάξει για λίγο χρόνο τότε το πιθανότερο είναι ότι έχει καλό φύλλο. Αν ο παίκτης αφιερώσει περισσότερο χρόνο στο να κοιτάει τα φύλλα του, το πιθανότερο είναι ότι δεν έχει και τόσο καλό φύλλο. Όσο περισσότερο ο αντίπαλος κοιτάζει τα φύλλα του, τόσο πιθανότερο είναι να μην έχει καλό φύλλο και απλά προσποιείται ότι βρήκε ενδιαφέρον στο φύλλο του. Αυτό βέβαια δεν είναι απόλυτο αλλά ισχύει σε πολλές περιπτώσεις.

Τα δάχτυλα του αντιπάλου:
Όλοι έχουν κάνει πάσο και οι μόνοι παίκτες που βρίσκονται ακόμα μέσα στο παιχνίδι είστε εσείς και ένας αντίπαλος. Ο αντίπαλος αποφασίζει και κάνει ένα μεγάλο raise. Εσείς δεν ξέρετε αν έχει καλό φύλλο ή μπλοφάρει. Αν ο παίκτης συνηθίζει να ακουμπάει τα χέρια του πάνω στο τραπέζι, προσέξτε εαν χτυπάει ρυθμικά τα δάχτυλά του στο τραπέζι. Αν το κάνει αυτό τότε πολλές φορές μπορούμε να καταλάβουμε αν έχει καλό φύλλο ή μπλοφάρει. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να τον κοιτάξουμε καλά, στη συνέχεια να πιάσουμε τις μάρκες μας δήθεν ότι θα ποντάρουμε και να προσέξουμε τα δάχτυλά του. Αν την ώρα που είμαστε έτοιμοι να ποντάρουμε ο αντίπαλος σταματήσει να χτυπάει τα δάχτυλά του στο τραπέζι τότε κατά πάσα πιθανότητα έχει κάνει μπλόφα οπότε πρέπει να ποντάρουμε. Αν ο αντίπαλος συνεχίσει να χτυπάει τα δάχτυλά του στο τραπέζι τότε μάλλον έχει καλό φύλλο. Απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορούμε να χρησιμοποιούμε την τεχνική αυτή, είναι ο αντίπαλός να συνηθίζει να χτυπάει ρυθμικά τα δάχτυλά του πάνω στο τραπέζι.

Χέρια που τρέμουν:
Ο αντίπαλος μόλις είδε τα φύλλα του και τα άφησε ξανά πάνω στο τραπέζι. Παρατηρήστε καλά τα χέρια του αν τρέμουν ή όχι αφού άφησε τα φύλλα του. Το τρέμουλο των χεριών είναι πολύ δύσκολο να είναι θεατρικό. Αν παρατηρήσετε ένα τρέμουλο στα χέρια του τότε το πιθανότερο είναι ο αντίπαλος να έχει πολύ ισχυρό συνδυασμό φύλλων. Ίσως και ανίκητο. Αν δεν υπάρχει τρέμουλο τότε ο παίκτης μπορεί να έχει είτε κακό είτε μέτριο φύλλο. Αυτό βέβαια προϋποθέτει ο αντίπαλος να είναι φυσιολογικός στην υγεία του και να μην έχει κάποιο πρόβλημα έτσι ώστε από φυσικού του να έχει τρέμουλο στα χέρια του.

Αναπνοή:
Συνήθως οι παίκτες που έχουν καλό φύλλο, ενθουσιάζονται. Το αποτέλεσμα είναι πολλές φορές να αυξηθεί ο ρυθμός αναπνοής τους. Έτσι αν δείτε έναν παίκτη να αναπνέει πιο γρήγορα από το φυσιολογικό, τότε καλύτερα είναι να κάνετε πάσο στην περίπτωση που αυτός κάνει raise. Αντίθετα, ένας παίκτης που έχει κάνει μπλόφα, συνήθως αναπνέει πιο αργά από το φυσιολογικό.

Στιγμή που ο αντίπαλος κοιτάζει τα φύλλα του:
Ο αντίπαλος αφού είδε τα φύλλα του, τα μάτια του κοιτάζουν προς τις μάρκες του. Στην περίπτωση αυτή, το πιθανότερο είναι ότι έχει καλό φύλλο και ενδιαφέρεται να ποντάρει. Αν ο αντίπαλος αφού δει τα φύλλα του κοιτάζει προς το πουθενά ή εδώ και εκεί, τότε μάλλον δεν του ήρθε καλό φύλλο.

Στα παρακάτω Αγγλόφωνα βίντεο παρουσιάζονται ορισμένες συνήθειες παικτών που μπορούν να προδώσουν το φύλλο τους στο Texas holdem poker, αρκεί να είστε σε θέση να μπορείτε να διαβάζετε τη γλώσσα του σώματός τους. Προσοχή, αυτές οι συνήθειες είναι απλά κανόνας και όχι απαράβατος νόμος. Πολλοί έμπειροι παίκτες poker γνωρίζουν πως πρέπει να αντιδρούν σε κάθε περίπτωση έτσι ώστε να μην ποκαλύπτουν το φύλλο τους. 

Αύξησε τις πιθανότητές σου να κερδίσεις το λόττο. Δες πως.
Share on Google Plus